PowderHouse Arts Center

 

LOADING IMAGES

PLEASE WAIT........

Michael McKee
Project Principal, MTMA architects

Client: Powderhouse Development Grp

Total Area: 102,000 sf + 35,000 sf pkg
Budget: $23,000,000

Status: - Proposal Under Review

Program

80 to 110 Units, incl 30% Artist Live/Work Studios
Civic Spaces - Auditorium, Art Gallery, Meeting and Class Rooms, Retail Bakery/Cafe
135 Car Garage
Public Park and Amphitheatre

Employment Opportunities | Contact Us | ©2013 MTMA architects

PowderHouse Arts Center
Somerville, Massachusetts

The PowderHouse Arts Center is an adaptive reuse of the Powderhouse Community School Building in the Davis/Teele Square neighborhood of Somerville.

The project proposes a mixed use complex consisting of up to 110 residential units - a mix of rental housing and artist live-work studio spaces - a series of indoor and outdoor civic spaces available for use by the public, a small retail component and a public park. All required private parking is provided within the lowest level of the existing school building.

Landscaped roof gardens and the central courtyard provide private green spaces for residents.

Birds Eye View